За 9 місяців 2017 року рівень торговельно-економічної співпраці між Україною та Португалією зріс на 35%. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко в рамках візиту до Лісабона, 17—18 грудня, інформує прес-служба українського лідера.

 

 

У цьому контексті глава держави та португальський Прем’єр-міністр  Антоніу Кошта домовилися інтенсифікувати роботу двосторонньої Міжурядової комісії з питань економічного, промислового та технічного співробітництва і провести її чергове засідання у 2018 році. Також було домовлено про відновлення регулярного прямого авіасполучення між Києвом та Лісабоном. Під час зустрічі з Головою Асамблеї Португалії Едуарду Родрігешем сторони дійшли згоди щодо необхідності активізації контактів на міжпарламентському рівні з використанням такого інструменту, як групи дружби Україна-Португалія, що діють у парламентах двох країн.

У Лісабоні Петро Порошенко також зустрівся з українською громадою Португалії (на знімку). Під час спілкування він висловив переконання, що українці стали вагомою силою впливу в цій країні. «З українською громадою рахуються португальський Президент, Прем’єр-міністр, португальський уряд», — сказав глава держави, зауваживши, що чув від зазначених осіб лише дуже добрі слова на адресу української громади. За його словами,  вже розроблена урядова програма щодо зміцнення зв’язків із закордонними українцями, було значно збільшено фінансування Міністерства закордонних справ задля підвищення ефективності роботи.

Під час перебування у Португалії Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною відвідав центр паломництва «Фатіма», де президентське подружжя помолилось за мир в Україні у храмі Пресвятої Богородиці Розарія

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).