Служба охорони держкордону Литовської республіки повідомила, що зведення захисного загородження вздовж кордону Литви й Росії буде виконано вчасно, тобто до середи, 20 грудня. 
 

Підрядники приступили до будівництва захисної огорожі вздовж кордону з Калінінградською областю РФ у червні. Її будують на ділянках, де кордон проходить суходолом, загальна довжина перевищує 40 кілометрів.

Плановано, що до кінця цього року на бюджетні кошти на Роцишкській заставі буде впроваджено стаціонарну систему спостереження за кордоном. Наступного року стаціонарну систему спостереження плановано ввести й на ділянці, підконтрольній Віштітиській заставі. Також на гроші Євросоюзу плановано розширити наявну стаціонарну систему спостереження Кібартайської застави.

Загородження на кордоні з Росією зводиться насамперед з метою припинення контрабанди й захисту від нелегальної міграції.

Вживають додаткових заходів з охорони країни й на кордоні з Білоруссю. Він істотно довший, ніж кордон із Росією. Цього року обладнано нові системи спостереження на територіях дії п’яти прикордонних застав.

Литва планує, що до 2020 року вся литовська частина східного кордону ЄС має бути обладнана сучасними системами спостереження, а на окремих ділянках кордону мають побудувати захисні огорожі.