Рік, що минає, був цікавим і захопливим у світі спорту. Але не тільки голами, очками та секундами він славний. Приємно, що в багатьох родинах знаменитих атлетів з’явилися спадкоємці. А в окремих пар народилися двійні!

Отже, перефразовуючи відомий вислів, стверджуємо, що нема переводу чемпіонському роду. І що найприємніше — у цьому прекрасному русі чітко простежується український слід.

***
Екс-восьма ракетка світу росіянка Анна Курнікова минулої суботи в Майамі (США) народила близнюків від свого цивільного чоловіка, знаменитого іспанського співака Енріке Іглесіаса. Про це повідомляє TMZ. Згідно з інформацією джерела, первістків назвали Ніколас і Люсі.

36-річна Курнікова і 42-річний Іглесіас разом із 2001 року і протягом цього часу всіляко уникають публічності.

***
Найтитулованіша тенісистка, екс-перша ракетка світу 35-річна американка Серена Вільямс у вересні народила доньку. Вага новонародженої становила 3,09 кг. Батьком дитини є американський підприємець Алексіс Оганян.

Не виключено, що Серена повернеться на корт уже в січні. Вона планує взяти участь у першому турнірі року з серії «Великого Шлему» — відкритому чемпіонаті Австралії.

***
Нагадаємо, що поповнення чекає ще одна зіркова тенісистка, 30-річна сербка Ана Іванович, яка поєднала свою долю з 33-річним німецьким футболістом, чинним чемпіоном світу Бастіаном Швайнштайгером.

***
У сім’ї олімпійської чемпіонки-2012 в особистій першості, фехтувальниці Яни Шемякіної радісна подія сталася влітку. Чарівна львів’янка стала мамою, народивши двох дочок.

Нагадаємо, останнім турніром Шемякіної стали Олімпійські ігри в Ріо, де вона у складі жіночої команди дійшла до чвертьфіналу.

Крім «золота» Лондона-2012, в активі Шемякіної дві «бронзи» на чемпіонатах світу, а також «золото» і дві «бронзи» чемпіонатів Європи.

***
Олімпійська чемпіонка Афін-2004 в стрільбі з пістолета українка Олена Костевич 18 листопада стала мамою. Знаменита спортсменка народила дівчинку, яку назвали Софією. Вага новонародженої — 3,87 кг, зріст — 
53 см.

***
Бронзова призерка Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро, чемпіонка світу з художньої гімнастики українка Анна Різатдінова народила хлопчика. Первісток у сім’ї знаменитої спортсменки з’явився 12 листопада. Новонародженого назвали Романом.

***
Нападник київського «Динамо» і збірної України Артем Кравець і його друга половинка дуже постаралися — Анна народила двійню. Того щасливого дня форвард написав на своїй сторінці в Інстаграмі: «Дякуємо Господу за наше подвійне щастя».

Колега Кравця по клубу і збірній півоборонець Віталій Буяльський також став батьком. Дружина футболіста Аліна подарувала йому доньку.