Секретар міської ради Бучі Василь Олексюк прокоментував інформацію про те, що кам’янецька «Сталь» може перебратися до його міста.
«Лист керівництва «Сталі» озвучив на засіданні міський голова, і члени виконкому одностайно підтримали прохання футбольного клубу з Кам’янського базуватися в Бучі. Наступний крок — це подача клубом документів до ФФУ про зміну реєстрації «Сталі», а також дозвіл на використання спортивної інфраструктури міста.
Ми розглядаємо варіант із реконструкцією колишнього піонерського табору під базу клубу, хочемо запропонувати це «Сталі». Кожне місто, вважаю, мріє мати у себе команду майстрів, тим паче Прем’єр-ліги. Якщо все вдасться, влада підтягуватиме інфраструктуру, а також може співпрацювати з клубом у плані використання дитячої спортивної школи.
Зміна назви клубу — зарегульованіше питання, ніж зміна реєстрації. Поки що ми на стадії принципової згоди на переїзд команди», — сказав чиновник.
Буча — місто з населенням 32 тисячі мешканців, розташоване в Київській області. Відстань до Києва — 33 кілометри.

...але не все так просто

А ось уболівальники «Сталі» виступили категорично проти переїзду клубу до Бучі і повідомили про початок роботи над створенням команди в Кам’янському. Про це розповів лідер ультрас «Сталі» Владислав Затишняк:
«Упевнений, що в найближчому майбутньому ми створимо нову міську команду. Нам доведеться знову подолати нелегкий шлях. Але ми без тіні сумніву підемо на це, бо нашому місту потрібен великий футбол. Не розкриваючи всіх карт, скажу, що робота вже ведеться — створення в Кам’янському нового футбольного клубу, повірте, не за горами».
***
«Сталевари» минулий сезон провели на «Метеорі» в Дніпрі, а цього року перебралися до Києва, проводячи домашні зустрічі на «Оболонь-Арені». У Кам’янському нібито починалося будівництво власної арени, але через припинення фінансування його законсервували.
Як відомо, першу половину нинішнього сезону «Сталь» закінчила на останньому місці в турнірній таблиці української Прем’єр-ліги, не знаючи смаку перемог 17 матчів поспіль.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.