Футбол. Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ на два поєдинки дискваліфікував оборонця «Динамо» Євгена Хачеріді, який після матчу 19-го туру УПЛ проти «Олександрії» намагався з’ясувати стосунки з рефері Юрієм Можаровським.

Отже, футболіст «біло-синіх» пропустить дві зустрічі у чемпіонаті країни — проти донецького «Олімпіка» (17 лютого) і рівненського «Вереса» (24 лютого).

Також асистент тренера Олег Лужний, якого також вилучили в Олександрії, отримав один матч дискваліфікації.

***

КДК ФФУ відреагував і на події в поєдинку того самого туру «Зоря» (Луганськ) — «Шахтар» (Донецьк). Тоді рефері Сергій Бойко вилучив трьох гравців «помаранчево-чорних». На те рішення була ганебна реакція тренерського штабу донецької команди й окремих гравців.

Отже, оборонця «гірників» Ярослава Ракицького дискваліфіковано на чотири матчі (один — умовно). Тренер Паулу Фонсека пропустить лише одну зустріч (на диво м’яке покарання за відверте хамство). Умовний бан на один поєдинок заробили асистенти наставника — Нуну Кампуш, Ігор Дуляй, а також гравці Факундо Феррейра й Алан Патрік.

Найсерйозніше покарання отримав тренер воротарів Антоніу Феррейра. Він не зможе відвідувати матчі за участю «Шахтаря» до завершення цього сезону.