Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк передав працівникам управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області ключі та свідоцтва про реєстрацію спеціалізованих автомобілів — мобільних лабораторій з габаритно-ваговим контролем.
— За кошти Єврокомісії Укртрансбезпека закупила 78 мобільних пересувних лабораторій, які можуть проводити всі види контролю під час рейдових і планових перевірок. Ціна кожної з них — півтора мільйона гривень. Тепер країна має понад 100 пересувних комплексів, тому габаритно-ваговий контроль має бути системним у кожній області, — наголосив Михайло Ноняк. — Щороку через перевантаження псуються дороги, внаслідок чого держава отримує збитки на понад 2 мільярди гривень. Запобігти руйнуванню вдасться завдяки ефективному габаритно-ваговому контролю.
У своєму виступі голова облдержадміністрації Степан Барна зазначив, що Тернопільщина — достатньо розгалужений край: тут понад п’ять тисяч кілометрів доріг. І 75 відсотків з них не витримують високої тоннажності, що призводить до їх повного руйнування. Він також сказав, що область потребує нових майданчиків для використання вагових комплексів, і запевнив, що їх відкриють найближчим часом.