Футбол. Український фахівець Юрій Максимов очолив азербайджанський клуб «Кешля» (Баку). Про це повідомляє офіційний сайт команди.
Показово, що в тренерському штабі Максимова поки що не буде українців. Колишні асистенти — Заур Ісмайлов, Джамаледдін Алієв та Олександр Караклич — продовжать роботу в ФК «Кешля». Раміза Мамедова, котрий виконував обов’язки тренера, призначено спортивним директором.
Перед Максимовим поставлено завдання максимально поліпшити місце в турнірній таблиці і постаратися вивести команду до Ліги Європи через турнір національного кубка. Контракт Максимова з клубом розраховано до кінця сезону. 49-річний Максимов раніше очолював казахстанський «Тараз», а на Батьківщині працював у столичних ЦСКА й «Оболоні», «Кривбасі» (Кривий Ріг) і донецькому «Металурзі».
***
Колишній тренер ФК «Металіст-1925» (Харків) Олександр Призетко є основним претендентом на посаду тренера клубу «Полісся» (Житомир).
46-річний фахівець, котрий свого часу виступав у київському «Динамо», близький до підписання контракту з житомирським клубом і може очолити команду ще до кінця року.
Наприкінці листопада наставником «Полісся» став Володимир Мазяр. Але він залишив клуб уже за три тижні заради роботи в Казахстані.