Батько півоборонця юнацької команди ПСЖ (Франція, Париж) Максима Самойлова — Віталій (корінний киянин, вихованець «Динамо» і в минулому гравець київського клубу) — висловив надію, що його син гратиме за Україну. Річ у тім, що Самойлова-молодшого викликали до юнацької збірної Росії (гравці не старші за 14 років).
«Народився він у нас у тій країні, коли я там грав за саратовський «Сокіл». Нехай йому далі щастить у футболі. Він завжди вболівав за «Динамо» (Київ)! Одного разу, коли був вирішальний матч «Динамо» (не пам’ятаю з ким), Максим побачив, що весь ультрас «Динамо» зняв із себе футболки і оголив торси (ми сиділи на центральній трибуні), він теж почав знімати з себе весь одяг! Після зустрічі ми їхали в машині і він через люк тримав прапор «Динамо», доки не доїхали додому», — написав Самойлов у Фейсбуці.
У коментарях він дописав: «Я — українець, колишня дружина — росіянка, ФФУ має цим перейматися, а я допоможу чим зможу».
Максим Самойлов народився 2003 року. Останній рік у дитячому садку і першому та другому класах він тренувався в київській футбольній школі «Єдність-Оболонь». Після розлучення Віталія Самойлова з дружиною син поїхав жити до Росії.