На Кременчуцькому автомобільному заводі презентували шасі підвищеної прохідності «КрАЗ-5401НЕ», виготовлене на замовлення рятувальників (на знімку). На його основу можна монтувати різне обладнання. У цьому випадку, згідно з умовами тендера, йдеться про установку для гасіння пожеж АЦ-4-60.

Згаданий двовісний повнопривідний всюдихід оснащено чотиридверною шестимісною кабіною, яку заводські конструктори адаптували саме під це замовлення. З урахуванням специфіки роботи рятувальників шасі для них «взули» в широкопрофільні шини з централізованою системою підкачування повітря, що дає змогу експлуатувати спецавтомобіль навіть за повного бездоріжжя.
Не менш важливо й те, що його обладнано двома паливними баками по 165 літрів кожен. Тож всюдихід вантажопідйомністю 9,5 тонни здатен проїхати до 600 кілометрів без дозаправки, розвиваючи швидкість у понад 90 кілометрів на годину. При цьому він, попри свою потужність і немалі габарити, завдяки безкапотній кабіні досить маневрений. А отже, придатний для використання в умовах міста.

Фото з сайту ПрАТ «АвтоКрАЗ».