Міжнародний олімпійський комітет оголосив про підготовку церемонії публічних вибачень російських нейтральних атлетів перед допуском їх до XXIII зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані (Республіка Корея).

У прес-службі МОК повідомили, що відповідне рішення ухвалено у зв’язку з невдоволенням деяких західних олімпійських комітетів щодо допуску росіян на Ігри.

«Церемонія відбудеться за кілька днів до початку Олімпіади, ми ще визначаємося з точною датою. Кожен із допущених російських спортсменів повинен буде на камери висловити жаль у зв’язку з допінговим скандалом і своєю приналежністю до держави, яка допустила таке... Вони мають оголосити про беззастережне визнання рішень МОК і повагу до антидопінгових комісій. Це буде їхнім своєрідним «прохідним квитком» на Ігри», — розповів президент МОК Томас Бах.

Трансляцію вибачень росіян внесуть до обов’язкового пакета для всіх телеканалів-партнерів Олімпіади. В олімпійському комітеті Росії підтвердили, що будуть змушені організувати її показ, проте запевнили: на тому, що сталося, не робитимуть великого акценту.

Як відомо, російських спортсменів допустили до участі в Олімпіаді-2018 лише під нейтральним прапором. Окрім того, їм заборонили розміщувати національну символіку на формі.