Біатлон. Президент ФБУ Володимир Бринзак розповів про перспективи наших збірних:

Володимир Бринзак із сестрами Семеренко.

Фото biathlon.com.ua

«Є позитив і є негатив. Приємні події — медалі Юлії Джими на етапах Кубка світу, а також повернення сестер Семеренко. Було важливо зрозуміти, чи зможуть вони пройти повноцінну підготовку і показати результати, які даватимуть нам шанс боротися за медалі. Тепер ми бачимо, що і Віта, і Валентина на 70 відсотків готові. Маємо час, щоб вивести їх на пік форми на Олімпійських іграх.
Але є проблеми у чоловіків. Особливо у Сергія Семенова. Ми нині розбираємося з його станом здоров’я. На жаль, лава запасних у чоловіків коротка, тому кожен спортсмен у нас на вагу золота.
Тепер біатлоністів тримають під максимальними навантаженнями. Цього місяця їх дещо зменшать, буде більше швидкісної роботи, тому спортсмени мають бігти краще, ніж тепер. До хлопців є довіра, вони мають можливість працювати під орудою іменитих фахівців, які тренували олімпійських призерів і чемпіонів.
Але це біатлон. Тут може бути п’ять медалей або п’ять четвертих місць. Багато що залежить від стартового номера, від погоди, від мастила, від того, як спортсмен почуватиметься. Нині давати прогнози нереально. Бігтимуть ті, хто почуватиметься краще вже під час Олімпійських ігор».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.