Бокс. Суперважковаговик Олександр Захожий стане першим українським боксером, який проведе бій 2018 року. 7 січня він ушосте вийде на професіональний ринг. Суперник непереможеного українця поки що невідомий. А бій відбудеться у місті Карлсруе (Німеччина), де Захожий мешкає і тренується.
На сьогодні на рахунку 24-річного боксера 5 перемог (4 — нокаутом) у п’яти поєдинках. У незалежному рейтингу боксерів суперважкої ваги Олександр Захожий посідає поки що 205-те місце і друге — серед українських боксерів цієї категорії. Вище — тільки 34-річний Андрій Руденко. Отож у перспективі саме Олександр може стати найсильнішим боксером України в цій вазі.
Захожий перейшов у бокс із козацького стилю «Спас». Був спаринг-партнером Володимира Кличка. Зріст Олександра — 207 сантиметрів. Українець дебютував на профі-рингу влітку минулого року і провів п’ять боїв за дуже короткий термін — протягом шести місяців.

***

Президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман затвердив проведення двох поєдинків у напівважкій вазі. Чинний чемпіон за версією цієї організації канадець Адоніс Стівенсон проведе добровільний захист титулу зі шведом Баду Джеком, а колумбієць Елейдер Альварес зобов’язаний зустрітися з українцем Олександром Гвоздиком.