У місті підбили підсумки обласного конкурсу малюнків «Майбутнє самоврядування очима дітей». Його оголосила заснована облрадою Асоціація органів місцевого самоврядування.

На знімку: таким побачили майбутнє місцевого самоврядування діти.

У такий спосіб юних земляків шкільного віку «занурили» у нібито цілком «дорослу» тему. Однак насправді вона виявилася досить близькою для них. Адже і сучасні школи та дитсадки, й ігрові майданчики для малечі та інші складові гармонійного розвитку підростаючого покоління не з’являються за помахом чарівної палички — вони стають наслідком діяльності органів самоврядування в наших містах і селах. Зрештою, згаданий конкурс засвідчив: діти змалку усвідомлюють і те, що успішний розвиток та добробут тієї чи іншої громади неможливий без ініціативності й згуртованості її мешканців.
Після того як серед 380 малюнків(!), поданих на конкурс, авторитетне журі відібрало 90 кращих, з останніми ознайомилися учасники міжрегіонального форуму «Взаємодія громад: можливості, виклики, технології», який відбувся у Полтаві. Саме вони голосуванням визначили переможців творчого змагання у трьох вікових категоріях. Їх виявилося дев’ятеро. Разом із пам’ятними дипломами, якими відзначили всіх учасників конкурсу, кращі юні художники отримали ще й подарунки.

Фоторепродукція автора.