Полтава. В Українській медичній стоматологічній академії урочисто відкрили оновлений музей історії вишу та, власне, лікувальної справи.

Після традиційного перерізання стрічки його завідувачка Наталія Канцедал провела першу екскурсію. Цю скарбницю минувшини започатковували ще 1987-го. Майже рік тривали реконструкція приміщення та оновлення експозиції. Остання охоплює періоди становлення й розвитку медицини від скіфського часу до сьогодення.

Особливу увагу привертає той її розділ, який розповідає про участь земляків-медиків у неоголошеній війні з терористами і загарбниками на Донбасі. Тим паче, що саме сформованій в обласному центрі «полтавській роті» фронтової «швидкої» довелося витягувати з-під обстрілів і рятувати наших поранених бійців у період найзапекліших боїв із регулярними російськими військами та кремлівськими найманцями.

Тож зовсім не випадково на урочистостях з нагоди відкриття оновленого музею близьким родичам двох полеглих земляків-героїв — Андрія Ярешка та Романа Нетеси — вручили відзнаки за оборону Авдіївки, яких ці звитяжці були удостоєні посмертно. Ще один захисник цього міста, учасник АТО Віктор Лебедєв, прочитав вірш, присвячений медикам, і передав для експозиції відстріляний корпус гранатомета. Усі присутні висловили спільне бажання, щоб якнайшвидше настали часи, коли наші музеї поповнюватимуться тільки мирними реліквіями.