Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вніс зміни до свого розпорядження «Про перейменування вулиць у місті Мукачево Закарпатської області» від 13.04.2016 р. і доповнив його абзацом: «Провулок Туряниці у місті Мукачево Закарпатської області перейменувати на провулок Олексія Калабішки», повідомляє його прес-служба. Мукачівець О. Калабішка служив контрактником у 128-й окремій гірсько-піхотній бригаді й загинув у липні 2017 року від осколкових поранень поблизу окупованої Горлівки, на Донеччині. Похований у Мукачеві.

Звірення з даними Державного підприємства «Єдині інформаційні системи України» встановило, що, крім перейменованої Геннадієм Москалем у рамках декомунізації вулиці Івана Туряниці, в Мукачеві є розташований поруч провулок, який теж носить ім’я Туряниці. Однак провулок чомусь не значився в переліку наданих Мукачівською міськрадою Закарпатській ОДА топонімічних найменувань міста, які підпадають під дію закону про декомунізацію. Як відомо, Іван Туряниця з 1946-го по 1948 рік був першим секретарем Закарпатського обкому КП(б) У, а також членом ЦК КПУ, тому топоніми, названі в радянський період на його честь, підлягають перейменуванню.

До речі, в квітні 2016 року Геннадій Москаль своїм розпорядженням перейменував у Мукачеві вулицю компартійного активіста Ярослава Галана на вулицю Героя України Степана Бандери, а вулицю комуністичного діяча Івана

Туряниці на вулицю Героя України Юрія Шухевича. Пізніше Мукачівська міськрада незаконно перейменувала декомунізовані вулиці, давши їм інші назви, однак за позовом Г. Москаля програла в суді і першої, і апеляційної інстанції. Отже, в Мукачеві офіційно залишаються вулиці, названі на честь Степана Бандери та Юрія Шухевича, а відтепер — і на честь загиблого на Донбасі героя Олексія Калабішки.

Закарпатська область.