Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати «новорічне перемир’я». За даними прес-центру АТО, на луганському напрямку противник з мінометів різних калібрів і озброєння БМП вів вогонь по позиціях сил АТО неподалік від Новолуганского. Обстрілу з гранатометів зазнали опорні пункти в районі населених пунктів Гладосове, Луганське та Троїцьке.
На донецькому напрямку окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в передмісті Авдіївки. Крім того, неподалік Кам’янки працював ворожий снайпер.
«Зафіксовано черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі. Підрозділом ППО було збито БПЛА російського виробництва типу «Орлан-10». З початку перемир’я це уже третій збитий безпілотник цього типу», — зазначили у штабі АТО.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація незмінна. Ворог підступно обстрілює наші позиції. Переважно луплять з великокаліберних кулеметів калібру 12,7 мм, гранатометів. Декілька днів мовчать їхні міномети. Це пов’язано з ротацією, яку вони проводять. Нині намагаються виявити наші вогневі точки. Вночі працювала великокаліберна гвинтівка 12,7 мм. Снайпер працював досить влучно. Бив по опорнику, на щастя, не влучив. Вночі за допомогою тепловізора засікли диверсійну групу. Коли вони зрозуміли, що ми спостерігаємо, відразу відступили. Дуже часто ходять туди-сюди. Ми їх не чіпаємо. Лише спостерігаємо. А коли вже відкривають вогонь, тоді, звісно, насипаємо. Усі хлопці живі й здорові».
За даними групи «Інформаційний спротив», російські окупаційні війська на Донбасі обстрілюють ЗСУ з важких озброєнь. «Протягом вихідних (13—14.01) бойовики вперше в новому році застосували ствольну артилерію — 122-міліметрові гаубиці типу Д-30/30А, також активно використовували 120-міліметрові міномети. Крім того, використовуючи дотримання режиму тиші з боку наших військ, командування окупантів продовжує здійснювати перегрупування своїх сил і засобів. Так, у районі Обозного на північ від траси Луганськ — Щастя окупанти перекинули «мотострілковий підрозділ» — усього 5 БМП-1 і 2 МТ-ЛБ, 1 ПТРК, 3 СПГ-9, 2 ЗУ-23-2 і 4 82-міліметрові міномети. Тепер підрозділ обкопується, бронетехніка замаскована на ділянці на північ від траси», — йдеться у повідомленні групи.