Біатлон. Тренер жіночої збірної України словенський фахівець Урош Велепец прокоментував виступ підопічних на п’ятому етапі Кубка світу в Рупольдінгу (Німеччина).
— Ми задоволені цим етапом. Дівчата готові. Але не пощастило все зробити так, як хотіли. Ми продовжуємо готуватися до Олімпіади.
— Тоді чим пояснити провал в естафеті?
— Усі були добре готові. Настрій у спортсменок був хороший. Це лише невдала естафета. Почали погано, потім Юля Джима невдало стріляла, а там ще і Віта Семеренко. І лише Настя Меркушина впоралася зі стрільбою. На стрільбищі в Рупольдінгу просто не можна мазати. Воно легке, тут мало вітру — і треба стріляти чисто і швидко. Потім ходом намагалися надолужити втрачене, але все пішло не так з самого початку.
— Чи є вже ясність із приводу складу на Олімпіаду? Питання, швидше, в тому, хто буде шостою?
— Думаю, все вже зрозуміло. Я знаю, хто це буде. Але оголосимо імена пізніше...

***

Погодьтеся, що інформації не так уже й багато. Але, можливо, це своєрідна тактика. Перед олімпійськими стартами, як правило, слів на вітер не кидають, карт не розкривають. Усе тримається в секреті. Он дворазова олімпійська чемпіонка словачка Анастасія Кузьміна, котру вважають нині найсильнішою біатлоністкою в світі (вже цього сезону на етапах Кубка світу назбирала цілий букет перемог), раптом у мас-старті в Рупольдінгу посіла лише 23-є місце і втратила лідерство в чемпіонських перегонах.
Зрозуміло, що в Пхенчхані спостерігатиметься дещо інша картина. До речі, у збірної України — шість квот на Олімпіаду. І ми повинні вірити в удачу наших дівчат і бажати їм успіху.

***

Утім, то події лютого, а поки що сезон Кубка світу триває. 18 січня в італійському Антгольці стартує останній передолімпійський етап.
У складі збірної України відбулися зміни порівняно зі змаганнями в Рупольдінгу. До Антгольца не поїдуть Олена Підгрушна та Сергій Семенов, які продовжать готуватися до Олімпійських ігор за індивідуальною програмою, а також Юлія Журавок, яка розпочала підготовку до чемпіонату Європи.
Отже, нинішній склад нашої команди такий: Дмитро Підручний, Артем Прима, Руслан Ткаленко, Володимир Семаков, Артем Тищенко; Юлія Джима, Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець.