Минулого року Сумський райвідділ поліції отримав два новенькі автомобілі-«гібриди». Обидва «Мітсубісі Аутлендер» мають два двигуни: традиційний, внутрішнього згорання, та електричний, що працює від потужного акумулятора.

Використання «електричної тяги» дало б змогу зекономити значні кошти на бензині, не кажучи вже про екологію та інші приємності. Та от біда: заправити автомобіль на АЗС можна за кілька хвилин, а щоб зарядити виснажену електробатарею доводилось витрачати не менше 7 годин. Зрозуміло, для поліцейських другий варіант прийнятний далеко не завжди, позаяк виїжджати на виклик іноді доводиться негайно.

Суто технічну проблему розв’язали за 35 тис. грн. Саме стільки коштує обладнання для швидкісної зарядки автомобільних акумуляторів та його монтаж. Електрозаправку розташували біля райвідділу поліції. Її урочисте відкриття, як і годиться, супроводжувалось традиційним перерізанням червоної стрічки (на знімку).

Тепер акумуляторну батарею, яка живить двигун «Мітсубісі», можна зарядити не за 7—8 годин, як раніше, а лише за годину. Вище-згадані 35 тис. грн поліцейським виділила райрада. Проект рішення винесли на сесію, і депутати охоче за нього проголосували.

Голова Сумської районної ради Вадим Акпєров запевнює, що представницька гілка влади підтримувала, підтримує і завжди підтримуватиме правоохоронців. Бо від них, зрештою, залежить спокій жителів району. Такої самої думки і Сумська райдержадміністрація. У районі діє комплексна програма «Правопорядок», розроблена і ухвалена на 2016—2020 роки. Власне, саме в межах цієї програми і придбали для поліцейських електрозарядне обладнання.

Начальник Сумського райвідділу поліції Андрій Сердюк зазначає, що районна влада допомагає правоохоронцям успішно протидіяти злочинності. Електрична станція для швидкісної зарядки акумуляторних батарей — то далеко не перша шефська підтримка, яку райрада та райдержадміністрація надали поліцейському відділку. Минулого року за кошти місцевого бюджету для правоохоронців придбали уніформу, комп’ютерну техніку, радіостанції та інше обладнання, фінансувалось також забезпечення пально-мастильними матеріалами.

У Відділі комунікації поліції Сумської області повідомили, що регіон поки що має лише одну електрозаправну станцію, яка обслуговує автомобілі правоохоронців. Але їх буде багато, коли приклад Сумських райради та райдержадміністрації наслідують колеги. Адже боротьба зі злочинністю, зрештою — то клопіт не лише поліції, а й місцевих органів влади.

Сумська область.

Фото надане Відділом комунікації поліції Сумської області.