Теніс. Мельбурн (Австралія). Australian Open. Grand Slams. Загальний призовий фонд — 55 мільйонів австралійських доларів (42 817 000 доларів США). Третє коло.

Еліна Світоліна (Україна) — Марта Костюк (Україна). 6:2, 6:2.

15-річна Костюк чинила гідний опір своїй іменитій співвітчизниці, фаворитці турніру. Але реальність поки що така. Світоліна на вісім років старша від киянки. Але вже той факт, що юна Марта дійшла до третього кола дорослого турніру Великого шлема — велике досягнення.

Коментар Еліни Світоліної (на знімку):

«Потрапити до четвертого кола — це дуже-дуже особливий результат для мене. Залюбки приїжджаю на Відкритий чемпіонат Австралії, але я ніколи не проходила далі третього раунду. Шкода, що мені потрібно було зустрічатися з українкою, завжди важко грати проти співвітчизниці. Я щаслива, що досі перебуваю на цьому турнірі.

Щодо Марти, то вона — боєць, бореться до кінця, ми могли це побачити. Безумовно, на неї чекає велике майбутнє, і ми ще почуємо про неї».

У наступному раунді найсильніша тенісистка України зіграє проти чешки Дениси Аллертової, яка посідає 130-те місце у світовому рейтингу.

Одразу після цієї пари зіграла ще одна наша тенісистка. Катерина Бондаренко поступилася словачці Магдалені Рибариковій — 5:7, 6:3, 1:6.