Сирота Іван Нитинський і його молода дружина із села Андріївка Білгород-Дністровського району тепер мають власний будинок.
Він розташований у селі Мологівської ОТГ і придбаний за 100 тис. грн, виділених на сесії районної ради, а також 26 тис. грн з обласного бюджету. Завдяки злагодженій роботі керівництва райдержадміністрації й депутатського корпусу ще один хлопець із непростою долею одержав своє власне житло.
Після символічного перерізання стрічки главою РДА Сергієм Ільченком та керівником Мологівської ОТГ Олегом Німачуком новий хазяїн запросив гостей у дім. А оскільки подія відбулася в період Новорічних і Різдвяних свят, завітали й колядники. За інформацією прес-служби Білгород-Дністровської РДА, очільник району Сергій Ільченко також вручив родині Нитинських сучасну побутову техніку.
«Ми всі разом зробили добру справу, — зазначив керівник району. — Власне житло є гарним стартом у доросле життя. У рамках державної програми ми подали заявки на придбання житла для таких категорій дітей і вже купили помешкання в селах Випасне й Приморське, а також великий будинок у селі Шабо для створення ДБСТ». Про це повідомляє наш власкор з Одещини В’ячеслав ВОРОНКОВ.

***

Коштом міського та районного бюджетів у Городні, що на Чернігівщині, придбали квартиру для дівчини-сироти. Відтепер Вікторія Зелена має власну оселю, а бюджети задля цього склалися в пропорції 55 відсотків до 45. Придбання житла передбачено місцевою програмою підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Як повідомили в Городнянській міській раді, ордер дівчині вручив заступник міського голови Ігор Лахнеко, передає наш чернігівський власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.