Керівництво Вишнівецької селищної ради придбало 70 контейнерів для роздільного збирання сміття. Планується, що баки будуть установлені в усіх селах громади.

Як розповів заступник голови селищної ради з фінансово-економічних питань Віталій Рись, на кожному майданчику встановлять по два контейнери. Над баками буде накриття. Вже розпочалися зварювальні роботи. Крім того, у селищній раді розглядають можливість розміщення у селах менших ємностей для використаних батарейок.
За його словами, вартість придбаних контейнерів — 415 тисяч гривень. Закуплені вони у київської фірми AST за кошти субвенції, місцевого комунального господарства і підприємства «Добрий самарянин».
Важливою є також інформаційно-просвітницька робота. Тож у школах будуть організовані навчальні заняття, щоб роз’яснити, в який контейнер має потрапити те чи інше сміття, запевнив Віталій Рись. Виготовлять також спеціальні демонстраційні плакати і невеликі макети контейнерів, щоб школярі побачили, як сортувати сміття. Керівництво громади сподівається, що вдома діти поділяться цими знаннями зі старшими родичами.
Договір на вивезення сміття з 1 січня має підписати кожен власник домоволодіння. За його непідписання передбачено штраф. Штрафуватимуть також за несанкціоноване вивезення відходів.

За матеріалами decentralization.gov.ua.