Торік у дошкільних закладах Полтавщини з’явилося 471 додаткове місце для юних вихованців. Сталося це завдяки введенню в дію нових дитсадків, а також реконструкції старих приміщень, відновленню роботи в закладах, які тривалий час стояли порожніми, та відкриттю додаткових груп.

На знімку: малеча села Крута Балка після реконструкції будівлі отримала справді сучасний дитсадок.

Але хоч за три роки заповненість дитсадків у регіоні зменшилася на 10 відсотків, вони залишаються перевантаженими і поки що не можуть задовольнити потреби всіх охочих забезпечити своїй дитині належну підготовку до школи. За підрахунками фахівців департаменту освіти і науки ОДА, сьогодні в області на 100 місць у дитячих дошкільних закладах претендують 122 дитини...
За таких обставин батьки малечі особливі надії покладають на нові можливості об’єднаних територіальних громад. У деяких із них (скажімо, Омельницькій, Пришибській та інших) не тільки капітально ремонтують «гніздечка» для наймолодших земляків, а й наповнюють їх найсучаснішим обладнанням для ігор, занять і відпочинку. Водночас у селі Розсошенці, що під Полтавою, де останніми роками виріс цілий мікрорайон багатоповерхової забудови, зводять сучасний дитсадок на 140 місць із басейном.

Василь НЕЇЖМАК.
Фото з архіву автора.

Полтава.