У курортному Генічеську власник земельної ділянки біля моря, ринкова ціна якої перевищує десять тисяч доларів, просто подарував її громаді. Землю по вулиці Азовській він до того придбав для будівництва власного котеджу. Та частина цієї ділянки площею майже 70 квадратних метрів виявилася проходом до стихійного пляжу, що ним влітку користувалися сотні місцевих жителів і приїжджих. Дізнавшись про це, власник ділянки прийшов до міськради і написав заяву з проханням знову прийняти ці 70 метрів землі до комунальної власності — у вигляді подарунка.

Коли документ прочитали на сесії, депутати на якийсь час втратили дар слова: вони просто не повірили, що таке можливо на популярному курорті. Та після короткого обговорення проголосували за те, щоб задовольнити прохання городянина. Міський голова Генічеська Олександр Тулупов у бліц-інтерв’ю для «Голосу України» повідомив, що таких прецедентів у місті раніше не було. І все ж перебігом подій він цілком задоволений.
«Якби ділянку довелося повертати через викуп, це чимало коштувало б муніципальній скарбничці. Але її попередній власник не висунув жодних матеріальних претензій до громади. Тому зекономлені гроші можна буде витратити на благоустрій проходу та стихійного пляжу, який розташований неподалік пляжу міського», — зазначив Олександр Тулупов.