2017-го на Рівненщині всиновили 28 дітей — найбільше за останні три роки. Всі сироти потрапили до українських названих батьків, проте не лише рівненських, адже всиновлювачі були і зі Львівщини, Волині, Хмельниччини та Житомира, повідомили в службі у справах дітей Рівненської ОДА.
«У 2017-му всиновлювали не лише по дитині. Дві родини виявили бажання взяти одразу по троє малюків! Це рідні брати та сестри. До нас звертаються не тільки бездітні сімейні пари. Дуже часто приходять люди, які трагічно втратили своїх дітей. Бажають всиновити, бо, напевно, хочуть заповнити душевну пустку, — розповідає головний спеціаліст служби Тетяна Бурка. — Кількість бажаючих всиновити дитину на Рівненщині не зменшується: нині в загальній черзі — 44 усиновлювачі».
Загалом на Рівненщині з року в рік зменшується кількість дітей, які перебувають в інтернатах. На сьогодні в області зареєстровано 1740 дітей-сиріт, 96,2 відсотка з них перебувають під опікою, у прийомних родинах та будинках сімейного типу. Область уже шість років поспіль є лідером за кількістю сиріт, охоплених сімейними формами виховання.

Рівне.