До ужгородської громадської організації «Щасливі діти» приїхали цікаві гості — представниці харківської ініціативної групи «Дитяча площАРТка». Мета — поділитися досвідом. Адже харків’яни пропонують інноваційні підходи та рішення в освіті дітей.

На знімках: під час творчої зустрічі на Закарпатті.

Фото надані прес-службою ГО «Щасливі діти».

На занятті в лабораторії неакадемічної творчості «Креативна журналістика» старшокласники та учасники проекту «Вільний простір» говорили про сучасні медіа, вчилися працювати з інформацією, розробляти концепцію та дизайн друкованого видання. За словами Олени Зіненко, режисерки та кураторки «Дитячої площАРТки», проведення занять у такому форматі відкриває нові можливості: діти вчаться висловлювати свої думки та налагоджувати діалог з іншими, розвивати навички критичного мислення, виробляти творчий продукт та презентувати його на публіці.
«Ми з дітьми малювали аватарки, писали пости, ставили вподобайки і коментували матеріали один одного. Уявляєте, нам вдалося перенести онлайн-медіа у паперовий вимір — створити арт-газету «Думки вголос». Це був зовсім новий і цікавий досвід», — наводить слова керівниці проектів ГО «Щасливі діти» Людмили Сюзевої її прес-служба.
Для молодших школярів було організовано імпровізовану театральну майстерню «Казки про різні думки». Діти вчилися бути акторами, сценаристами та режисерами, вигадали понад десять історій та об’єднали їх однією сюжетною лінією. До речі, вони власноруч виготовили декорації і костюми та влаштували виставу для батьків. У результаті вийшло казкове місто «Щастя», де жили герої їхніх фантастичних пригод.
«У цьому проекті ми відчули єднання заходу та сходу, зрозуміли, що в нас є багато і спільного, і унікального. Дуже приємно побачити, що нас єднає прагнення відкривати світ у творчому спілкуванні дітей та дорослих, бажання створювати і реалізовувати неймовірні проекти», — поділилася враженнями координаторка проектів ІГ «Дитяча площАРТка» Інна Авраменко.
Гості запланували спільний проект, спрямований на дітей та дорослих Ужгорода і Харкова.

Василь НИТКА.

Ужгород.