Крім кадрових питань, на позачерговій сесії Рівненської обласної ради затвердили й зміни до обласного бюджету. 
 

Як розповіла директор Департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, вільні залишки коштів обласного бюджету, що є на 1 січня 2018 року, спрямують на збільшення норми харчування хворих у медзакладах, що фінансуються з обласного бюджету.

Нагадаю, що досі вони були мізерні — 16 гривень на хворого на день. Такими само мізерними — лише 20 гривень на хворого на день — залишаться вони і після сьогоднішньої сесії Рівненської обласної ради. Тож депутатам є ще над чим працювати.
Зміни до обласного бюджету стосуються і того, що для медзакладів закуплять медобладнання на п’ять мільйонів гривень. Залишки освітянської субвенції, за словами Лідії Біляк, — 32,2 мільйона гривень — спрямують на оновлення матеріально-технічної бази освітніх закладів. А ось залишки субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам підуть на реформування закладів охорони здоров’я — 33,5 мільйона гривень у рамках співфінансування проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Тим часом залишки так званої соцекономічної субвенції — 5,6 мільйона гривень — використають на завершення раніше розпочатих соціально важливих об’єктів Рівненщини.

Рівне.