Чернігівські депутати визнали Російську Федерацію державою-агресором. Сталося це на позачерговій сесії міської ради. Обранці одноголосно підтримали звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а «ДНР» і «ЛНР» — терористичними організаціями. Крім того, вони ухвалили Заяву про підтримку мирного процесу політичного врегулювання ситуації на Донбасі.
«Ми, депутати Чернігівської міської ради, — йдеться в документі, — від імені громади міста Чернігова заявляємо про підтримку Президента, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка в його діях, вчинених після постанови Верховної Ради України від 27 січня 2015 року №129-VІІІ, що спрямовані на мирний процес політичного врегулювання ситуації на Донбасі».
Водночас депутати міськради розглянули питання «Про найменування площі міста». З метою вшанування пам’яті загиблих учасників масових акцій громадського протесту в місті Києві, які відстоювали європейські цінності на Майдані, та враховуючи пропозиції громадськості міста і комісії з упорядкування найменувань вулиць Чернігова, міська рада вирішила найменувати площу на перехресті проспектів Миру та Перемоги площею Героїв Небесної Сотні.
Вл. інф.