Провокацій на Донбасі знову побільшало. Останню добу (станом на ранок 22.02) бойовики 19 разів обстріляли наших військових.
 

За даними прес-центру АТО, на луганському напрямку основна вогнева активність російських найманців була зосереджена у районі Світлодарської дуги. Зокрема, вони застосували 120-мм та 82-мм міномети і цілий арсенал піхотного озброєння неподалік Луганського та Троїцького. По декілька мін калібру 82 мм розірвалися біля Кримського і Катеринівки. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики цілили по наших позиціях поблизу Зайцевого і Новолуганського, а з гранатометів і кулеметів — неподалік Гладосового та Лозового. Також із озброєння БМП і стрілецької зброї — обстріляли захисників Новоолександрівки. На донецькому напрямку окупанти вели вогонь з мінометів різних калібрів по українських позиціях поблизу Новотроїцького та Пісків.

«Щоб не втратити контроль над тимчасово окупованою частиною Донбасу і незаконними збройними формуваннями, нещодавно кремлівські куратори відправили незвичайний гуманітарний вантаж — майже дві сотні старших офіцерів. За інформацією розвідки штабу АТО, це, ймовірно, представники регулярних військових формувань країни-агресора, яких розмістили на полігоні «Східний», поблизу населеного пункту Мануйлівка на тимчасово окупованій Донеччині», — заявили в штабі АТО.