Херсон:

Об’єднані територіальні громади краю дедалі частіше відкидають адміністративну прив’язку на медичне обслуговування до районних лікарень і самі обирають заклади, куди звертатися по кваліфіковану допомогу і,  відповідно, перераховувати медичну субвенцію. Але надмірний поспіх у цій справі може й нашкодити самим громадам. 

Так, Мирненська ОТГ, що об’єднує п’ять сіл Каланчацького району, вирішила перейти на обслуговування до Чаплинської райлікарні — туди їхати ближче. Але при цьому не узгодила це рішення з обласною владою. У результаті гроші на безплатні препарати за урядовою програмою «Доступні ліки» (а це 516 тисяч гривень) за старою схемою перевели до Каланчацького району, хоча «отоварюватися» хворі мають тепер у Чаплинському районі.

Тамтешні аптеки відпускають ліки в борг, чекаючи, доки до них дійде належна частина з тих 27,2 млн грн, що надійшли для всієї Херсонщини. Для розв’язання цієї проблеми треба заслухати питання на сесії облради, що може розтягнутися на кілька тижнів, додає директор департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Віктор Короленко.