Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 13 березня.

«Рома» (Італія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:0. Гол: Джеко, 52. Перший матч — 1:2.

«Рома»: Аліссон, Флоренці, Манолас, Фасіо, Коларов, Наінгголан, Де Россі, Стротман, Юндер (Жерсон, 65), Джеко (Ель-Шаараві, 89), Перотті. Тренер — Еусебіо Ді Франческо.

«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Фред, Степаненко (Патрік, 74), Марлос (Дентіньо, 82), Тайсон, Бернард, Феррейра. Тренер — Паулу Фонсека.

Вилучено Ордеця, 79 (фол останньої надії).

Рефері — Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія).

Рим. «Стадіо Олімпіко». 47 693 глядачі. 11 градусів.

У Харкові в першому матчі римлянам вдалося забити один м’яч, але він, як з’ясувалося пізніше, виявився вирішальним у цьому протистоянні. Той виїзний гол зберігав для «Роми» шанси на підсумковий успіх.

У першому таймі матчу в Римі ніхто не забив. Як і очікувалося, господарі пресингували, а гості досить грамотно оборонялися і зводили нанівець усі спроби суперника. «Гірники» основну гостроту біля чужих воріт створювали після відбору м’яча в центрі поля та подальшого миттєвого виходу в атаку. Кілька разів на вістрі опинявся Феррейра, але щоразу до акцентованого удару справа не доходила.

У другому таймі «Рома» забила швидкий гол. Точною передачею Стротман вивів Джеко на «побачення» з П’ятовим, і боснійський нападник майстерно реалізував свій шанс. А от «Шахтареві» ніяк не вдавалося подолати щільну оборону суперника.

Натомість римляни досить вправно вибігали в контратаки. Джеко і Жерсон гострими діями постійно турбували донеччан. А одного разу ривок Джеко завершився вилученням Ордеця, котрий ціною порушення правил зірвав вихід гравця «Роми».

Залишившись у меншості, «Шахтар» так і не зміг провести рятівну результативну атаку. На жаль, чемпіон України припинив боротьбу в турнірі.

***

«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Севілья» (Іспанія). 1:2. Голи: Бен Йєддер, 74, 78, Лукаку, 84. Перший матч — 0:0.

«Манчестер Юнайтед»: де Геа, Валенсія (Мата, 77), Смоллінг, Байї, Янг, Феллайні (Погба, 60), Матич, Лінгард, Санчес, Рашфорд, Лукаку. Тренер — Жозе Моурінью.

«Севілья»: Ріко, Меркадо, К’єр, Лангле, Ескудеро, Н’Зонзі, Банега, Сарабія, Васкес (Пісарро, 88), Корреа (Гайс, 89), Муріель (Бен Йєддер, 72). Тренер — Вінченцо Монтелла.

Рефері — Данні Маккелі (Нідерланди).

Манчестер. «Олд Траффорд». 74 909 глядачів. 6 градусів.

Усі головні події цього двоматчевого протистояння вмістилися в короткий відрізок з 20 хвилин. За цей час команди забили три голи, котрі вирішили долю путівки до наступного раунду Ліги чемпіонів.

Формально вихід андалусійців до чвертьфіналу, звичайно, є сенсацією. Але якщо говорити про те, що команди показували на полі в цих зустрічах, то успіх підопічних Вінченцо Монтелли — швидше закономірність, а не сюрприз. В обох поєдинках севільці були гостріші, агресивніші, креативніші. А «МЮ» поводився надто боязко.

Жозе Моурінью звик грати від оборони. Він ніби хотів перемогти зовсім без атаки. А коли португалець зрозумів, що потрібно кидати в бій свіжі сили і перебудовувати гру — вже було запізно. Натомість Віссам Бен Йєддер, який вийшов на заміну, протягом 6 хвилин перебування на полі оформив дубль і поставив перед манкуніанцями складне завдання — забити менш ніж за чверть години тричі. Господарі спромоглися лише на одне влучення.

«Севілья» вперше за 60 років пробилася до чвертьфіналу чемпіонського турніру.