УЖГОРОД: 

На знімку: наслідки негоди.

Фото облДСНС.

Сильні вітри, снігові завірюхи й хуртовини, то сніг, то дощ, що переходив в ожеледь, погана видимість і ожеледиця на дорогах — усі ці витівки березневої погоди призвели до того, що в неділю вранці без електроенергії залишився 81 населений пункт Закарпаття. Із них 40 — повністю, 41 — частково.

— Основна причина знеструмлення — шквальні пориви вітру і падіння дерев на лінії електропередач, — повідомив голова ОДА Геннадій Москаль у Фейсбуці.

На місцях одразу почали працювати аварійні бригади енергетиків та рятувальників. На перевалах, що на адміністративній межі Закарпаття, чергували наряди поліції, які направляли великоваговий транспорт поблизу Абранського перевалу (траса Київ — Чоп) у відстійники до нормалізації погоди. Дорожні служби задіяли максимум техніки для розчищення автодоріг на основних транспортних артеріях. Протягом дня працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій відбуксирували 28 автомобілів, що застрягали на узбіччях і на автошляхах. Проїзд через чотири перевали таки було забезпечено. По всій області комунальні служби і рятувальники прибирали на автодорогах повалені внаслідок шквальних поривів вітру дерева. Як повідомили «Голосу України», у понеділок в обід наслідки негоди ліквідовано.

Найдужче постраждали села Виноградівського, Великоберезнянського, Ужгородського, Тячівського та Мукачівського районів. У селі Полянська Гута Перечинського району сильний вітер пошкодив покрівлю шкільної котельні, а деревом проломлено покрівлю місцевого храму. Жертв і постраждалих серед населення не зафіксовано.