Директор НПП «Синевир» Микола Дербак (ліворуч) показує на карті Жану Рено (праворуч) найпривабливіші місця Карпат. Актор, попри дрібний дощ, таки хотів піднятися на одну з вершин.

 

Зйомки кінострічки «Останній крок» успішно завершилися на озері Синевир — на території однойменного Національного природного парку. Головну роль у трилері зіграв відомий французький актор Жан Рено.
Знімальна група кілька тижнів працювала на озері Синевир, яке розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря і є одним із семи природних чудес України. Для зйомок тут заздалегідь побудували дерев’яний будинок, у якому, згідно зі сценарієм, живе професійний убивця — герой Жана Рено. Всі зйомки відбувалися безпосередньо біля озера, серед столітніх смерек. Кілька епізодів відзняли й в урочищі Чорна ріка. Попри сильні лютневі морози, а температура тут опускалася до 28 нижче нуля, кіношникам таки вдалося зняти заплановане до початку березневих дощів.
Під час зйомок давати інтерв’ю акторові Жану Рено заборонялося контрактом, численних охочих сфотографуватися чи взяти автограф від іменитого гостя охорона ввічливо відводила вбік. Та в останній день перебування на Синевирі Жан Рено влаштував фотосесію.

Особисто привітав зірку директор Національного природного парку «Синевир» Микола Дербак. Він подарував Жанові Рено картину із зображенням Синевирського озера та вручив свідоцтво почесного гостя НПП «Синевир». Актор із задоволенням прийняв подарунок, адже він був у захваті від дивовижної краси Карпат, природи національного парку і висловив сподівання, що колись приїде сюди просто відпочити.
Згідно зі сценарієм, події фільму відбуваються в Канаді. Головний герой, покинувши ремесло кілера, заховався подалі від людей у горах, на березі озера. Та спокій його порушує незнайомка, яка травмувалася на мотосанях. Професійний убивця вперше рятує життя. Окрім Жана Рено, для якого ця стрічка стане заключною в його кінокар’єрі, у фільмі знімаються канадська акторка Сара Лінд, англійський актор Том Хоппер, американський актор Гарі Дурдан, а також українські актори Ігор Цишкевич, Маргарита Бурковська, Олег Карпенко та інші. На Міжгірщині відзняли ключові екшн-епізоди та натуру, а павільйонні зйомки проводитимуть у Києві.
До речі, не вперше у цих місцях працювали кіношники. Тут створювалися фрагменти популярних фільмів «Легенда про безсмертя», «Табір іде в небо», «Два брати», «Над Тисою», «Високий перевал»...

Закарпатська область.
Фото прес-служби 
НПП «Синевир».