Рівнянка Ольга Гнатюк для фахової освіти обрала Млинівський державний технолого-економічний коледж. І це після відмінного навчання у Рівненській школі № 15 з поглибленим вивченням іноземних мов, завдяки якому побувала в Австрії, Чехії, Франції, Монако, Болгарії, Польщі, Угорщині.

Ольга Гнатюк на виставці у Вероні.

Фото з архіву О. Гнатюк.

Як розповіла Оля, на професійний вибір зорієнтували домашні тварини, якими захоплюється змалку. А найбільше — виставкова собака породи французький континентальний той-спанієль (папійон), якого доньці подарували батьки. Зі своїм чотирилапим побувала на виставках у багатьох містах України і виборола низку титулів.

У виборі навчального закладу внучку підтримав дідусь Микола Васильович Левочко, та й батьки не чинили спротиву. Вступні екзамени на відділення ветеринарної медицини Оля успішно склала і стала першою в рейтингу вступників. Навчання дівчині дається легко, а ще вона займається легкою атлетикою, її спортивна спеціалізація — біг на 1500 метрів. Про навчання, наукову, громадську активність красномовно свідчать звання відмінниці і президентського стипендіата.

Торік Оля Гнатюк перебувала на практиці у Києві. До речі, єдина студентка з млинівського коледжу. Взяла участь у конкурсі, який проводив фонд Бориса Колесникова. Приємним сюрпризом для неї стало повідомлення, що з півтори тисячі учасників вона потрапила у число 72 фіналістів. До того ж цей фонд — головний спонсор конкурсу, який проводиться для тих, хто хоче здобути освіту і прагне реалізувати себе в Україні. Згодом студентка успішно захистила власний проект. Зазвичай конкурсантам ставили два-три запитання, а студентці з Млинова — з півтора десятка.

За підсумками фінальної частини конкурсу доробок Ольги Гнатюк потрапив у трійку найдостойніших. Тож випускниця коледжу з Млинова стала одним із володарів головного призу конкурсу фонду Бориса Колесникова — путівки на найбільшу сільськогосподарську виставку в Європі — «FIERAGRIKOLA» у місті Верона в Італії, яку проводять раз на два роки.

Нещодавно Оля Гнатюк повернулася з Італії. Вражень — не злічити. На виставці у дев’яти з одинадцяти павільйонів демонстрували сільськогосподарську техніку, новітні проекти. Ще два павільйони присвятили тваринництву. В одному, зокрема, демонстрували сучасну техніку для цієї галузі. Скажімо, студентку з Млинова здивувала доїльна установка, де з допомогою лазера доять корів, а фермер лише стежить за виробничим процесом.

На завершення Оля Гнатюк зізналася: очевидно, вступатиме до Національного університету біоресурсів і природокористування.

Млинів 
Рівненської області.