ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ:

Депутатам Хмельницької облради не вдалось провести чергову сесію через те, що вони не змогли сформувати порядок денний. Попередньо було винесено 47 питань. Серед інших — і про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Хмельницької області. Коли голова ради Михайло Загородний запропонував внести доповнення до порядку денного, прозвучала і така пропозиція: розглянути згадане питання як першочергове. Однак депутати не проголосували за таку зміну. Хоча про виключення питання не йшлось, його просто мали розглянути в порядку черговості.

Але після голосування депутати від фракції ВО «Свобода» попросили оголосити перерву. Після неї до зали увійшло з десяток осіб у камуфляжі, котрих «свободівці» представили як учасників АТО. Разом із депутатами-«свободівцями» ті почали наполягати, щоб згадане питання таки розглянули першочергово. І коли вкотре не отримали підтримки, повідомили, що блокуватимуть сесію.

Зауваження народних обранців, що подібна поведінка й тиск неприпустимі, залишились не почутими.

Після чергової перерви депутати так і не проголосували, щоб питання червоно-чорного прапора розглядалось першочергово. Тож голова ради оголосив п’ятиденну перерву. У результаті жодне із запропонованих для розгляду на сесії питань так і не розглянули.

Тим часом

Львівська облрада рекомендувала піднімати червоно-чорні прапори на адмінбудівлях. Там затвердили перелік пам’ятних днів, коли прапори ОУН-УПА будуть доречні. За відповідне рішення ще наприкінці січня під час засідання проголосували 62 депутати. Зокрема, знамено вивішуватимуть 1 січня — під час святкування дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери, повідомляє «Українська правда».