Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті протягом трьох днів перебував із робочим візитом на Кіровоградщині.
Увага пана посла до центральноукраїнського регіону не випадкова — Індія займає перше місце серед 110 країн світу, з якими підприємства Кіровоградщини мають постійні зовнішньоекономічні та торговельні зв’язки, за обсягами експорту продукції місцевих товаровиробників. А в кіровоградських вишах навчаються індійські студенти.
Під час офіційної зустрічі Манодж Кумар Бхарті і голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко обговорили перспективи економічного та культурного співробітництва Республіки Індія та Кіровоградщини.
Сергій Кузьменко наголосив, що Кіровоградщина — аграрний регіон, де вирощують значний обсяг зернових і технічних культур і в якому активно працюють переробні підприємства та потужно представлене сільськогосподарське машинобудування. А також звернув увагу Надзвичайного і Повноважного Посла на те, що регіон має значні запаси мінеральних ресурсів і тут розташований Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд — велике промислове підприємство гірничо-металургійного комплексу, яке має 90-відсоткову готовність і потребує інвестицій на добудову та введення в експлуатацію. Зважаючи на те, що підприємство розташоване неподалік промислового гіганта з виготовлення металопродукції «АрселорМіттал Кривий Ріг», у перспективі вони могли б працювати в комплексі, зауважив Сергій Кузьменко. Манодж Кумар Бхарті пообіцяв звернутися до власника комбінату з пропозицією розглянути перспективу інвестування в КГЗКОР.
Учасники зустрічі обговорили перспективи співпраці і в освітній та культурній галузях. Йшлося, зокрема, про збільшення кількості індійських студентів у вишах Кропивницького та навчання представників Кіровоградщини в Індії, а також про перспективи проведення в області Днів Індії (фестивалю індійського кіно, Міжнародного дня йоги, заходів у рамках відзначення ювілею Магатми Ґанді).

Кіровоградська область.