Президент США Дональд Трамп планує зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним у Вашингтоні, а в німецькому місті Ахені нібито готуються до зустрічі лідерів Німеччини, Франції та України, яку буде присвячено розміщенню миротворців ООН на Донбасі. Про останнє повідомляють російські ЗМІ, наголошуючи, що зустріч в Ахені відбудеться без участі Росії. Російські ЗМІ припускають, що вона пройде в рамках церемонії вручення міжнародної премії імені Карла Великого — засновника Франкської імперії. І нібито підготовчу роботу буде проведено під час запланованого на 10 квітня візиту до Берліна Президента України Петра Порошенка.

Щодо вашингтонської зустрічі, то її ініціатором, за словами помічника російського президента Юрія Ушакова, виступив Дональд Трамп. Пропозицію зустрітися в Білому домі він зробив 20 березня, вітаючи Путіна з черговим переобранням на пост президента, повідомляє ВВС-Україна. У Білому домі не заперечують цю інформацію. «Як підтвердив сам президент 20 березня, через кілька годин після телефонної розмови з президентом Путіним, вони обговорювали двосторонню зустріч у «недалекому майбутньому» в кількох можливих місцях, у тому числі й у Білому домі. Поки що більше нічого не можемо додати», — йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс.

У Москві, на тлі підготовки до можливої зустрічі, почали робити схвальні реверанси на адресу Трампа. Зокрема міністр закордонних справ Сергій Лавров відреагував на несподівану заяву Дональда Трампа про намір найближчим часом вивести американські війська із Сирії. За словами Лаврова, остання заява Трампа показує, що «він як мінімум дотримується попередніх обіцянок, що Сполучені Штати залишать Сирію після перемоги над угрупованням «Ісламська держава», цитує ТАСС.

Однак, за даними агентства Reuters, радники президента США та Пентагон вважають, що американські війська повинні залишитися в регіоні «як мінімум протягом декількох років». «Поки що президент не віддавав наказів про виведення військ», — зауважив агентству високопоставлений співробітник адміністрації.