У обласному центрі, як і в усій Україні, 2 квітня почалася кампанія з вибору лікаря первинної допомоги — сімейного лікаря, терапевта й педіатра. Кожен житель міста повинен визначитися з фахівцем і підписати з ним декларацію на обслуговування, яка засвідчить намір стати пацієнтом саме цього лікаря, повідомляє прес-служба міськради.
За словами заступника директора департаменту, начальника управління організації медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення міськради Юлії Віклієнко, усі 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпра готові до підписання декларацій.
— Ті, хто постійно звертається по допомогу на первинному рівні до одного й того самого лікаря й задоволений результатом його роботи, можуть підписати декларацію з ним. Якщо такого нема, є змога вибрати будь-кого, наприклад, за порадою друзів і знайомих. Прив’язка медобслуговування до місця проживання скасовується, однак людям буде зручніше, коли лікар поруч, — зазначила чиновниця.
Зі свого боку головлікар Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Галина Даниленко звернула увагу, що підписати декларацію можна протягом року.
— Пацієнт повинен мати з собою паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду й мобільний телефон. Щоб підписати декларацію з педіатром або сімейним лікарем для дитини, необхідно взяти свідоцтво про її народження. Лікар внесе всі дані в декларацію в електронній формі, — розповіла головлікар центру № 1.