Працівники лісової охорони Язловецького лісництва ДП «Бучацький лісгосп» разом із дев’ятикласниками Язловецької загальноосвітньої школи І—ІІІ ст. розвісили 70 шпаківень.
«Ці домівки для птахів — своєрідний експеримент. Ми виготовили кілька десятків із них, запозичивши досвід у польських колег. Новий підхід у тому, що передню стінку шпаківні не прибивають, а закріплюють», — розповів лісничий Язловецького лісництва Іван Дутчак.

Коли птахи відлітають, таку домівку можна відкрити, перевірити, чи була вона заселена, хто там жив, чи були пташенята. Крім того, шпаківню можна почистити, аби наступного року її знову облюбували пернаті. Також ця конструкція дає змогу моніторити заселення і вивчати, за яким принципом та чи інша пташка обирає собі майбутнє житло.
Також юні лісівники отримали масу цікавої й корисної інформації, повідомили в прес-службі ДП «Бучацький лісгосп». Зокрема, від майстра лісу Михайла Горнова вони дізналися про правила поведінки в лісі. Особливий акцент виховної бесіди — екологічна культура та захист зелених насаджень.

Фото з сайту облуправління лісового та мисливського господарства.