Рівненщина і Франція планують поглибити співпрацю в економічній, аграрній і культурній галузях. Про це керівники Рівненщини та Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон говорили під час зустрічі у Рівненській ОДА.

До Рівного пані Ізабель Дюмон (на знімку) приїхала на відкриття фестивалю  «Французька весна»: 

— Культура — це один із містків, що зближують Францію та Україну. Відкрити для себе іноземних митців, стирати культурні кордони дозволить «Французька весна». Цей фестиваль уже п’ятнадцятий рік поспіль проводять в Україні. Він пройде у дев’яти містах України, в тому числі й у Рівному. На «Французьку весну» завітають відомі французькі митці, аби презентувати мистецтво європейської країни.

Багато часу на зустрічі приділили питанням економічних відносин. Адже французькі інвестиції в області є найбільшими.

«Французькі інвестиції працюють, зокрема, в Клесові Сарненського району — на найбільшому щебеневому кар’єрі України, та в Рівненському районі — на відомому великому підприємстві виробництва скляної тари «Консюмерс-Скло-Зоря». Їх робота свідчить про хороший інвестиційний фон Рівненщини для інших компаній», — зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Керівник області наголосив, що всі питання, пов’язані з їхньою діяльністю, будуть оперативно вирішуватися.
Французька делегація виявила намір співпрацювати з рівненськими аграріями. Адже область має достатній потенціал. Велику частину території займають ліси та сільськогосподарські угіддя. Виробники експортують продукцію на європейські ринки.

Рівне.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.