За останню добу (станом на ранок 10.04) російсько-окупаційні війська 35 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку із 122-міліметрової артилерії терористи гатили у районі Широкиного та Лебединського, а зі 120-міліметрових мінометів — поблизу Водяного. Також по захисниках Лебединського агресор відкривав вогонь із 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а захисників Широкиного, Талаківки, Кам’янки, Опитного, Мар’їнки, Водяного та Авдіївки обстріляв з гранатометів різних систем.
Крім цього, великокаліберні кулемети російські найманці застосували у районі Пищевика та Кам’янки, озброєння БМП — біля Водяного, снайперську зброю — поблизу Пісків, а стрілецьку — неподалік Гнутового, Первомайського, Невельського, Пісків, Павлополя та шахти «Бутовка».
На луганському напрямку з гранатометів та великокаліберних кулеметів вогонь вели по укріпленнях сил АТО біля Луганського. Також під обстріл із гранатометів потрапили наші позиції неподалік Світлодарська та Катеринівки.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація ускладнилася. На Великдень було досить гаряче. Гатили «орки» з усіх видів зброї. Цієї ночі вони били з мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів. Декілька годин «утюжили» нас безперестанку. Отримали наказ дати гідну відсіч. У результаті «орки» втратили свій опорник. Зараз вони оговтуються, тому більш-менш спокійно. Останнім часом диверсійні групи дуже дошкуляють нам. Скрізь лісопосадки, місцевість дозволяє їм рухатися непомітно».
За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики на Донбасі продовжують зривати «великоднє перемир’я». Ворог гатить із важкого озброєння — здебільшого це 120-міліметрові міномети. Крім того, російські приватні військові компанії, що діють на Донбасі, отримали завдання від ГШ ЗС РФ активізувати диверсійні операції на підконтрольних Україні територіях уздовж лінії розмежування, а також забезпечити збільшення кількості місцевих жителів у своїх лавах, ідеться в повідомленні групи.