Тернопіль:

Працівники Головного управління Національної поліції області та їхні діти вчилися виготовляти писанки. «Ми влаштували невеличке свято для дітей і батьків. Це тест на виготовлення найкращої писанки до Великодня. Ми запросили спеціалістів, які пояснили, як це робити. Об’єднання дітей та батьків — це корисно», — розповів головний поліцейський краю Олександр Богомол.

Наставниками у цьому святковому процесі були представники міської організації Спілки Української Молоді в Україні та молодіжний мер Тернополя Леся Голик. «Розпочався захід спільною молитвою. Двадцять п’ять діток з дорослими опановували писанкарство, старанно виводили лінії, малювали квіти та звірів. Ми запевнили учасників, що переживати через те, вийде чи не вийде писанка, не потрібно, оскільки навіть випадково поставлена крапочка робить її унікальною та прекрасною. Не всім усе вдається з першого разу, — каже Леся Голик. — Але коли дитині це вдається і цей перший момент, коли вона знімає віск — нагріває та витирає, це позитив у дітей і запал. Час, який родина проводить разом, дуже важливий».

Наприкінці свята кожен отримав диплом учасника акції «Родинна писанка», а також подарунки, — повідомляє відділ комунікації НП Тернопільської області.