Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь.
11 квітня.
«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Ювентус» (Італія, Турин) 1:3. Голи: Манджукич, 2, 37, Матюйді, 61, Роналду, 90+8 (п). Перший матч — 3:0.
«Реал»: Навас, Карвагаль, Варан, Вальєго, Марсело, Кроос, Каземіро (Васкес, 46), Модрич (Ковачич, 75), Іско, Роналду, Бейл (Асенсіо, 46). Тренер — Зінедін Зідан.
«Ювентус»: Буффон, Де Шильо (Лігштайнер, 17), Бенатія, К’єлліні, Сандро, Гедіра, П’янич, Матюйді, Коста, Ігуаїн (Щенсний, 90+6), Манджукич. Тренер — Массіміліано Аллегрі.
Вилучено Буффона, 90+3 (за суперечку з рефері).
Рефері — Майкл Олівер (Англія).
Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 75 796 глядачів. 8 градусів.
«Ювентус» майже зробив диво. Після домашньої поразки (0:3) туринці відповіли трьома влученнями у ворота «Реала» на його полі й залишали свої ворота на замку. Основний час завершувався, і рефері додав три хвилини.
«Реал», зрозуміло, кинувся забивати рятівний м’яч. Та марно, справа йшла до екстратаймів. Однак на останній доданій хвилині Мехді Бенатія сфолив у карному майданчику проти Лукаса Васкеса, і Майкл Олівер вказав на 11-метрову позначку.
Розлючений Джанлуїджі Буффон був вилучений з поля, а Кріштіану Роналду забив пенальті у ворота, в яких з’явився Войцег Щенсний. Ця реалізація і вивела «Реал» до півфіналу.
Немає слів, «Ювентус» заслужив багато компліментів і був дуже близький до неймовірного повернення, але матч потрібно грати до кінця з повною концентрацією. Також суто по-людськи шкода Буффона, для якого це, можливо, був останній матч у Лізі чемпіонів. Як відомо, легендарний воротар уже оголосив про завершення кар’єри гравця.
Після матчу він заявив:
— Це і на 10 відсотків не пенальті. Я знаю, що арбітр бачив, момент був неоднозначний. Сумнівний момент на 93-й хвилині, коли в першому матчі у нас був очевидний пенальті, не можна ставити такий 11-метровий в такий момент.
Команда віддала всі сили, і одна людина не може взяти й зруйнувати ось так мрію неймовірного камбека сумнівним епізодом.
У тебе в грудях, мабуть, не серце, а сміттєвий бак. Крім того, якщо у тебе немає мужності вийти на поле на такому стадіоні, краще сиди на трибуні з дружиною, з дітьми, пий Sprite і їж чіпси. Не можна руйнувати мрію команди. «Реал» заслужив пройти далі за сумою двох матчів, я бажаю йому удачі, для мене завжди було честю грати проти цього клубу, але ми об’єктивно заслуговували як мінімум на додатковий час...

***

«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Севілья» (Іспанія). 0:0. Перший матч — 2:1.
«Баварія»: Ульрайг, Кімміг, Боатенг, Гуммельс, Рафінья (Зюле, 87), Мартінес, Родрігес, Роббен, Мюллер, Рібері (Алькантара, 71), Левандовський (Вагнер, 77). Тренер — Юпп Гайнкес.
«Севілья»: Сорія, Навас, Меркадо, Лангле, Ескудеро, Банега, Н’Зонзі, Корреа, Васкес (Ноліто, 81), Сарабія (Рамірес, 70), Бен-Йєддер (Муріель, 65). Тренер — Вінченцо Монтелла.
Вилучено Корреа, 90+2 (пряма червона картка).
Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).
Мюнхен. «Альянц Арена». 70 000 глядачів. 15 градусів.
Незважаючи на «суху» нічию, «Баварія» мала достатньо моментів, щоб забити. А «Севілья» успішно оборонялася і сама також намагалася шукати шанси біля воріт суперника. За сумою двох поєдинків перепустку до півфіналу вибороли мюнхенці.

***

Нагадаємо, що окрім «Реала» і «Баварії» півфіналістами за день до цього стали «Ліверпуль» і «Рома». Жеребкування пар 1/2 фіналу відбудеться сьогодні. Участь у церемонії візьме Андрій Шевченко.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.