За останню добу (станом на ранок 13.04) ворог понад 60 разів обстріляв наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку зі 120-мм мінометів агресор вів вогонь по позиціях у Пісках та Водяному. Міномети калібру 82 мм застосували неподалік шахти «Бутовка», Талаківки та Водяного, озброєння БМП — поблизу Талаківки та Водяного, а зенітні установки — в районі Опитного та знову ж шахти «Бутовка».

Крім того, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції сил АТО біля Авдіївки, шахти «Бутовка», Мар’їнки, Опитного, Водяного, Пісків, Павлополя, Кам’янки, Лебединського, Красногорівки, Широкиного та Гнутового. А в районі Пісків, Павлополя та Авдіївки вівся ворожий снайперський вогонь.

На луганському напрямку із 120-мм та 82-мм мінометів, озброєння БМП та зенітної установки агресор обстріляв укріплення поблизу Троїцького. Міномети калібру 82 мм окупант застосував по оборонцях Кримського, у районі Луганського гатив з БМП та зенітної установки, а із гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Залізного та Зайцевого. Також під вогонь з гранатометів потрапили позиції в районі Новозванівки та Світлодарська.