У Микулинецькому лісництві ДП «Тернопільське лісове господарство» працівники лісництва й лісгоспу, обласного управління лісового та мисливського господарства під керівництвом начальника Олега Яремка та студенти кафедри геоекології Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка відновили зелену ділянку.

Тут висадили нетипову для Тернопільщини лісову культуру — горіх чорний. Як розповів директор Тернопільського лісгоспу Орест Ходинь, горіх чорний — теплолюбива рослина. Місце для садіння вибрали південне. Сонячного світла в цьому напрямку достатньо для того, аби дерева почувалися комфортно. «Введення інтродуцентів у держлісфонд — одна з умов, яка забезпечує біорізноманіття в лісах. Саме тому щороку додаємо 10 відсотків культур, місце зростання яких є за межами їхнього природного ареалу. Проте, як свідчить практика, й на чужій території вони почуваються напрочуд чудово та дають гарний приріст», — каже Орест Ходинь.
Крім того, горіх чорний — це цінна порода, яка швидко зростає. Вона перспективна в екологічному й економічному планах.
Студенти розбилися на групи, прослухали інструктаж від лісничого Микулинецького лісництва Олега Кільчицького та із завзяттям стали до роботи. «Студенти — майбутні охоронці природи, тож здійснювати посадку лісокультур є частиною виконання завдання однієї з дисциплін, — пожартував у розмові асистент кафедри геоекології та методики викладання екологічних дисциплін ТНПУ Іван Каплун. — Від її сумлінного виконання певною мірою може залежати оцінка з цього предмета».
Головний спеціаліст лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів ОУЛМГ Надія Козацька переконалася, що роботу молодь виконала якісно. Адже після вибіркової перевірки саджанців, яка полягала у спробі витягнути з рядка пагінець горіха, виявилося, що молоді деревця не піддаються — отже, вкореняться й ростимуть.
Подякував учасникам акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» начальник управління Олег Яремко. Він також висловив сподівання щодо подальшої співпраці. У прес-службі Тернопільського ОУЛМГ повідомили, що спільною працею лісівників і студентів на ділянці 0,5 гектара посадили 2,5 тисячі саджанців горіха чорного.

Фото надано прес-службою Тернопільського ОУЛМГ.