Масштабні тренування протягом двох днів проводили добровольці Дерценської церковної пожежної команди Мукачівського району на Закарпатті разом із колегами об’єднання пожежної охорони кантону Тіргау (Швейцарія).

Практичні тренінги відбувалися в чотири етапи: відпрацьовувалися навички роботи з мотопомпами та ліквідація наслідків ДТП з деблокуванням постраждалих з автосалону (на знімку). Також на базі місцевої школи гасили умовну пожежу, шукали постраждалих у задимленому приміщенні та рятували людей з другого поверху.
— Такі практичні тренінги дуже доречні й потрібні, адже останнім часом наша пожежна команда поповнилася дев’ятьма добровольцями, — наголосив керівник добровільного рятувального підрозділу Микола Жуковський.
У тренуваннях взяли участь також і 15 добровольців із с. Вари сусіднього Берегівського району, де згодом відкриється аналогічне пожежне добровільне формування. Як зазначають в облДСНС, за 13 років роботи цієї дружини такі широкомасштабні навчання проводилися вперше. Курс тренування пройшли 48 добровольців.

Фото прес-служби облДСНС.