Ситуація в районі проведення Операції об’єднаних сил (ООС) загострюється. За добу (дані на 7.05) окупаційні війська 80 разів відкривали вогонь по українських позиціях, використовуючи великокаліберне озброєння. Обстріли ведуться по всій лінії зіткнення. Про це вчора на брифінгу в Краматорську повідомив перший заступник командувача Об’єднаних сил Валерій Залужний. За його словами, противник від початку ООС (з 1 травня ) намагається спровокувати наші війська до активніших дій.
«Ситуація повністю контрольована. Частини й підрозділи продовжують виконувати бойові завдання у визначених районах. Вони добре навчені й забезпечені всім необхідним», — констатував Залужний.
З боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ почастішали обстріли з важкого озброєння по мирному населенню на лінії розмежування. Так, у ніч проти понеділка окупанти випустили 20 мін калібру 120 мм по цивільній інфраструктурі Луганського. А з боку окупованої Горлівки з артилерії калібру 122 мм здійснили 6 пострілів по Миколаївці й випустили по цивільній інфраструктурі 6 мін із міномета калібру 120 мм. На щастя, втрат серед цивільного населення немає, однак у результаті обстрілу російсько-окупаційних військ знищено два житлові будинки й господарську будівлю, повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк. Він зазначив, що про теракти проти мирного населення поінформували представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.