З 1 травня більшості громадян нашої країни субсидія вже автоматично не подовжується, як було раніше. Це пов’язано з набуттям чинності змінами, прийнятими Кабінетом Міністрів України. У результаті цих змін у Дніпрі права на субсидію вже позбулося 100 тисяч родин. Про це повідомив у ході прямої телефонної лінії начальник відділу управління соцзахисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Володимир Плаксій.
«Якщо у квітні в місті житлові субсидії отримували майже 130 тисяч родин, то зараз, за новими правилами, їх залишилося близько 30 тисяч. Решті субсидію не подовжили. Щоб відновити право на субсидію, громадянам необхідно заново подати в районне управління соцзахисту заяву й декларацію про доходи членів сім’ї, — зазначив Володимир Плаксій.
Зокрема, йдеться про осіб, у яких немає доходів за минулий рік чи доходи були менші, ніж мінімальна заробітна плата. Також про громадян, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою проживання цієї родини, орендарів житла й про тих, хто зареєстрований у жилому приміщенні, але фактично там не проживає.
Крім цього, субсидія тепер не призначається, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а приватного будинку — 200 кв. м. Також перешкодою для одержання цієї допомоги від держави є наявність автомобіля, «молодшого» за п’ять років, несплата єдиного соціального внеску працездатними особами, покупка на суму понад 50 тис. грн і наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги.
Ті, хто втратив право на субсидію, мають отримати письмове повідомлення про це, але краще самостійно дізнатися в управлінні праці й соцзахисту за місцем проживання, і, якщо субсидію не подовжили, подати нову заяву й декларацію.

Вл. інф.