З початку російської військової агресії на сході України ФСБ РФ відкрило фабрику штампування «доказів злочинів ЗСУ». Вона активно працює досі, очевидно, готуючи для показу в Гаазькому суді свою, альтернативну українській, колекцію «злочинів бандерівських сил». При цьому для виготовлення фейкових обвинувачень нашої армії використовуються різні лекала.

Так, за оперативними даними групи «ІС», в. о. міністра «міністерства закордонних справ «ДНР» Н. Ніконорова, яка також є головою «спеціальної комісії з фіксації і збору доказів військових злочинів української влади на Донбасі», цими днями планує вивезти чергову групу «постраждалих громадян» у складі 10 осіб на територію РФ — до населеного пункту Дмитриадівка Неклиновського району Ростовської області.

За словами координатора «ІС», народного депутата України Дмитра Тимчука, цю «комісію» було створено в 2016 році за розпорядженням ватажка «ДНР» Захарченка на виконання вказівки його кураторів із Кремля. Діяльність «комісії» спрямована на фабрикацію справ «вчинення Україною військових злочинів на території «ДНР». Один з етапів збору «доказової бази» передбачає обов’язковий виїзд «потерпілих» на територію Ростовської області, де з ними проводять відповідну роботу представники ФСБ РФ.