Протягом доби (станом на ранок 22.05) бойові дії на Донбасі тривали вздовж усієї лінії зіткнення. За даними прес-центру штабу Операції об’єднаних сил, бойовики 53 рази відкривали вогонь по наших військових. З них 30 разів застосовували артилерію калібру 122 мм, міномети 120-го та 82-го калібрів. Так, на луганському напрямку загарбники активізувалися в районі села Троїцького. На донецькому активна оборона підрозділів ЗСУ тривала в районах населених пунктів Зайцеве, Луганське, Новолуганське, Майорськ, Шуми, Залізне, Південне, Новгородське, Авдіївка, Мар’їнка, Новогнатівка. Не припиняються бойові дії на маріупольському напрямку в районах населених пунктів Чермалик, Водяне й Широкине.

«Упродовж учорашньої доби російські найманці активними наступальними діями намагалися витіснити наших воїнів з визволеного Південного, який атакували із трьох напрямків. При цьому загарбники сіяли паніку серед мирних жителів Горлівки й вели вогонь безпосередньо по місту Торецьку. Під час бойових дій двоє наших захисників загинули, дев’ятеро було поранено. Наразі всіх поранених евакуйовано до шпиталю, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу. За даними розвідки, знищено 15 і поранено 13 бойовиків зі складу російсько-терористичних військ», — зазначили в штабі ООС.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Світлодарської дуги): «Орки щодня збільшують кількість обстрілів. Гатять вони й по мирних жителях. Зокрема, кілька будинків зруйновано в Троїцькому. Б’ють вони із САУ 122-го калібру. Даємо гідну відповідь. Як ви, може, вже чули, днями ми адекватно відреагували. Визначили конкретну позицію, звідки по нас і мирних жителях вівся обстріл. Ворожий опорник ПТУРом було знищено повністю. Він вигорів і обвалився. Хлопці відпрацювали професійно, ніхто не постраждав. А от орки й зараз не можуть зрозуміти, що відбулося».