Миколаївщині виділено понад 43 млн грн субвенції державного бюджету для будівництва дитячих будинків сімейного типу та придбання соціального житла для дітей-сиріт. З них 21 млн буде спрямовано на придбання будинків для ДБСТ, 22 млн — на соціальне житло. Про це повідомили під час робочої наради у заступника голови Миколаївської ОДА Євгена Шевченка.
Нині в Миколаєві вже є 6 сімей, які після всіх перевірок зможуть отримати житло для облаштування ДБСТ. Попередньо підібрано 6 будинків у відповідному стані. Варіант придбання такого житла розглядається в Снігурівському районі. На Вознесенщині заплановано будівництво ДБСТ: міськрада вже виділила земельну ділянку.
— Щодо такого житла в обласному центрі, то сподіваємося на підтримку міськради у подальшому його облаштуванні. Площа будинків — майже 180 кв. м. У них орієнтовно мешкатимуть 10 дітей, — розповів Євген Шевченко.
Заступник голови ОДА зазначив, що райони вже готують свої пропозиції, скільки квартир необхідно придбати для дітей-сиріт. Житло розподілять відповідно до черги. До кінця травня вже буде визначено перелік членів комісії, які особисто перевірятимуть усі житлові об’єкти.
— Наша мета — максимально відійти від інтернатних установ та створити належні умови для виховання дітей у сім’ях, — наголосив Євген Шевченко.

Миколаївська область.